Wallander - Skulden

Har nyss sett på den nya Wallanderfilmen - Skulden, och den var rätt så bra. Jag ger den betyg 3½ av 5.

Om Wallander - Skulden:
Sexårige Albin Landberg försvinner spårlöst från sin förskola och hela Ystad engagerar sig i familjens och
polisens alltmer desperata sökande efter pojken. Spåren leder snart Kurt Wallander och hans kollegor
i riktning mot en pedofildömd man, nyligen utsläppt efter att ha avtjänat sitt straff. Men också mot sanningar som visar sig vara långt mer fruktansvärda och komplicerade än vad någon av dem kunnat föreställa sig. 

When will I be loved

Nyss såg jag filmen When will I be loved och jag tyckte den var ganska tråkig. Den gick väl o se på, men nja det var ingen film för mej. Den får 1 av 5 i betyg.

Om When will I be loved:
Vera är en mycket attraktiv ung kvinna som tar dagen som den kommer.
Hon säger inte nej till spontan sex - med män eller kvinnor spelar ingen roll.
Veras pojkvän Ford ser sin chans att tjäna pengar på sin flickväns intressen och kokar ihop en plan för att lura av en italiensk miljonär hundra tusen dollar.
Vera går med på att träffa miljonären och det dröjer inte länge förrän priset är uppe över miljonen.
Det ser ljust ut för Ford, men det finns en sak han inte känner till.
Vera gillar inte att bli köpt och än minde att bli såld. Och pengar har hon absolut inget behov av... (Källa: TankaFett)
(Bild lånad från: TankaFett)

Pay it forward

Kollade nyss på Pay it forward, som är en drama. Tyckte den var helt okey, den får 3 av 5 i betyg.


Om Pay it forward:
Drama från 2000 av Mimi Leder med Haley Joel Osment, Helen Hunt, Kevin Spacey, Jon Bon Jovi, mfl.

Arlene McKinney (Helen Hunt) är en ensamstående mor, som bor tillsammans med sin tolvårige son Trevor (Haley Joel Osment) i ett fattigt kvarter. Hon dubbelarbetar i ett fåfängt hopp om att förbättra sitt och sonens liv. Men kan man förändra människor?

En spännande berättelse baserad på romanen "Skicka vidare" av Catherine Ryan Hyde. I övriga roller ser vi bl a Jon Bon Jovi, James Caviezel och Jay Mohr. Filmen är regisserad av Mimi Leder som tidigare står för regin till bl a Fredsmäklaren. (Källa: TankaFett)The Lazarus Project

För någon dag sen såg jag The Lazarus Project som är en drama/thriller. Den var ganska bra och får 3 av 5 i betyg.

Om The Lazarus Project:
Efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff är Ben tacksam för allt han har i livet - en vacker fru, en bedårande liten dotter och ett fast arbete. Livet leker. Men när han en dag oväntat blir av med jobbet, faller Ben tillbaka i gamla vanor och hjälper sin kriminelle bror vid ett rån som får ödesdigra konsekvenser.

Ben döms till döden och måste nu ta farväl av sin familj och förbereda sig på det värsta.
Men avrättningen får en oväntad utgång när Ben plötsligt återfår medvetandet och befinner sig på en kuslig psykiatrisk avdelning, där han får veta att han anställts som tillsyningsman.
Var hans tidigare liv bara en dröm, eller är han nu en del av något ännu mer skrämmande? (Källa: TankaFett)(Trailer från YouTube)

White Oleander

För någon dag sedan såg jag på filmen White Oleander som är en drama.
Jag tyckte den var ganska bra, så den får betyg 3 av 5.


Om White Oleander:
I ett anfall av sjuklig svartsjuka förgiftar den kompromisslösa och förföriska konstnären Ingrid sin älskare. Hon döms till livstids fängelse och hennes 15-åriga dotter Astrid får därefter flytta runt mellan olika fosterfamiljer. Dottern försöker desperat att skapa sig en egen identitet, men även om Ingrid sitter bakom galler är hennes starka inflytande den enda fasta punkten i Astrids liv.

När Astrid blir vän med den jämnårige Paul, hittar hon en kärleksfull och förstående fosterfamilj. Men kan - och vill - hon hjälpa sin mor att komma ut ur fängelset? Hat, svartsjuka, psykiskt våld, mord och våldsam kärlek skildras på ett starkt sätt i Peter Kosminskys prisbelönta film med skådespel utöver det vanliga. White Oleander bygger på Janet Fitchs bestseller och är en brutal och känslomässig upplevelse som går ända in i märgen och där inget är tabu. (källa TankaFett)(Bild lånad från: TankaFett)

Why did I get married

Såg på filmen Why did I get married för någon dag sedan, som är en drama med bl.a. Janet Jackson. Trodde den skulle vara bättre faktiskt. Den gick o se på men mer än så var det nästan inte. Den får 2 av 5 i betyg.


Om Why did I get married:
Baserad på teaterpjäs.
Fyra gifta par åker på semester till de snötäckta Bergen i Colorado för att fira deras årliga jubileum.
När det visar sig att det har förekommit otrohet hos det ena paret börjar andra hemligheter så sakta att komma fram.
Sakta men säkert börjar semestern övergå till konflikter och bråk. (Källa TankaFett)(Trailer från YouTube)

Klass 2007

Jag såg filmen Klass 2007 igår kväll, som är en estnisk dramafilm. Och tyckte den var jäkligt bra! Den verkade lite kass i början, men när man väl kom in i den så var den som sagt jättebra. Den får betyg 4 av 5.


Om klass 2007:
Joosep mobbas av hela sin klass.
En dag börjar Kaspar ifrågasätta mobbingen, vilket bara leder till att det snart är både han och Joosep som mobbas och misshandlas. De båda mobbade pojkarna blir till slut besatta av tanken på hämnd. (Källa: TankaFett)


(Bild lånad från TankaFett)

RSS 2.0