Powder blue...

Har sett filmen Powder Blue nu.. Den var inte jättebra och inte jättedålig, så den får 2½ av 5 i betyg...


Om Powder Blue:
En begravningsentreprenör, en före detta fånge, en före detta präst och en strippa möts på julafton av helt olika skäl och det pekar åt en intrig som ingen av dem kunde förutspå. (källa: filmpunkten.se)(trailer från Youtube)

My Sassy Girl

Nu har jag sett My sassy girl och har varit på väg o somna flera gånger.. Jag tyckte den var jättetråkig, den får 2 av 5 i betyg.


Om My sassy girl
Romantisk dramakomedi om en kille och hans mer än krävande flickvän
som inte gör livet lätt för honom och krossar alla hans drömmar.
Men varför kan han inte sluta? (Källa: Tankafett)(Trailer från Youtube)

Knowing...

Såg på Knowing med Nicolas Cage tidigare ikväll, och den var ganska bra =) Den får 3 i betyg..

Om Knowing
En skolklass begraver en s.k. tidskapsel i en nybyggd skola år 1959. Alla elever ritar olika saker på var sitt papper, men en av dessa, en mystisk flicka som tycks höra inre röster, skriver i stället ner en massa - till synes - slumpvisa tal på sitt ark. 50 år senare tas kapseln upp, och det faller på college-läraren John Koestlers son Caleb att tyda detta ark. Fadern John inser snart att siffrorna alla är datum för mord på historiska figurer, datum för en hotellbrand som dödade hans fru och - datum för en annalkande apokalyps. Ingen tror honom, och han påtar sig själv uppdraget att försöka stoppa eländet.


(Trailer från Youtube)

Rachel getting married

Såg på Rachel Getting Married för en liten stund sen och jag tyckte den var rätt så bra! Den får 3½ av 5 i betyg av mig =) 


Om Rachel Getting Married
Drama/Romantik från 2008 av Jonathan Demme med Anna Deavere Smith, Anne Hathaway, Bill Irwin, Debra Winger, Mather Zickel, Rosemarie DeWitt, Anisa George, Tunde Adebimpe, Jerome LePage och Beau Sia m fl..

När Kym (Anne Hathaway, Golden Globe-nominerad) återvänder hem till familjen Buchman för att fira sin syster Rachels (Rosemarie DeWitt) bröllop, tar hon även med sig en lång historia av personliga kriser, familjekonflikter och tragedier. Brudparet har samlat en stor skara släkt och vänner för en trevlig helg med fest, musik och kärlek, men Kym - med sina skarpa repliker och sinne för dramatik - blir en katalysator för gamla spänningar inom familjen. RACHEL GETTING MARRIED kryllar av de djupa och annorlunda karaktärer som är Jonathan Demmes signum och målar upp ett hjärtligt, insiktsfullt och stundtals dråpligt familjeporträtt.
(källa: tankafett)


(Trailer från Youtube)

The Uninvited

I måndags såg jag på den nya skräckisen The Uninvited.
Den var jättebra, och hade ett väldigt oväntat slut kan man väl säga. Den får betyg 4 av 5 av lilla mig =)


Om The Uninvited
Systrarna Anna och Alex återvänder hem efter att ha varit på ett mentalsjukhus på grund av mammans död. Hemma så möts de av sin kyliga pappa och hans nya fru som försöker ta över mammans roll i huset. Första natten i huset ser den yngre systern Anna ett spöke som varnar henne för styvmamman. Det står då klart för henne att styvmamman är farligare än vad man tror. Nu måste systrarna övertyga sin pappa om hans nya frus riktiga jag.

Amerikansk nyinspelning av den sydkoreanska thrillern "Janghwa, Hongryeon" (A tale of two sisters). (filmpunkten.se)

Trailer från Youtube

Wallander - Hämnden

Hade tappat bort lösenordet till den här bloggen, så jag har inte kunnat skriva på ett tag... Ber om ursäkt för det!

Igår kväll såg jag filmen Wallander - Hämnden. En ny film i Wallander-serien =)
Den var jättebra och får 4 av 5 i betyg av mig.


Om Wallander - Hämnden

Kurt Wallander har genomfört sitt livs dröm. Han har köpt sig ett hus vid havet och tar långa promenader på stranden med sin nye, trogne följeslagare, labradorhunden Jussi. Kurt känner sig mer harmonisk och tillfreds med tillvaron än på länge. Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion och som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften. Sprängningen följs av flera dåd. Militären kallas in och undantagstillstånd utlyses i den lilla staden, som börjar likna vad som bäst kan beskrivas som en krigszon. Wallander och hans kollegor står handfallna. Är det sabotage eller en terroristattack? Vad vill de? Vad kommer ske härnäst? I det allmänna kaoset och med media i hälarna famlar Wallander både bokstavligt och bildligt i mörkret efter terrorister eller gärningsmän. (filmpunkten.se)


Var lite dålig kvalitet på trailern, men jag kunde inte hitta någon bättre...

RSS 2.0